Főoldal  |    Letöltések
RSS
hirdetes


BalaBit termékfejlesztés: Felismeri és megelőzi az informatikai támadásokat
2015-07-24, 08.55:00

NyomtatásNyomtatás | PDF PDF

A számítástechnikai eszközök használói viselkedésének valós idejű elemzésével hárítja el a kívülről és belülről érkező informatikai támadásokat a BalaBit magyar fejlesztővállalat újdonsága, a Blindspotter.Blindspotter: fölismeri gazdáját és a betolakodót is a BalaBit-újdonság

A számítástechnikai eszközök használói viselkedésének valós idejű elemzésével hárítja el a kívülről és belülről érkező informatikai támadásokat a BalaBit magyar fejlesztővállalat újdonsága, a Blindspotter. A termék fejlesztéséről először tavaly ősszel, egy nyugat-európai biztonságtechnikai konferencián számoltak be a vállalat szakemberei; azóta elkészült az első forgalomba hozható változata.

Kapcsolódó konferenciánk:
2015. szeptember 24. Innovatív dokumentummenedzsment – A dokumentumkezelés újdonságai - szakmai konferencia

Az informatikai biztonsági termékek fejlesztésére szakosodott BalaBit ezekben a napokban hozza forgalomba a Blindspotter megfigyelő eszközét, ami a használói viselkedések valós idejű elemzésével gyorsan felismeri és megelőzi az informatikai támadásokat.

Az új nemzedékű monitoring-eszköz, a Blindspotter a gépi tanulásra épít, és képes a használók napi viselkedését leíró nagy mennyiségű adatból mintákat feltárni, és felismerni a megszokott viselkedéstől való eltéréseket. Azokhoz a szülőkhöz hasonlóan, akik járásuk, hangjuk alapján felismerik gyermekeiket, a Blindspotter is felismeri a felügyeletére bízott informatikai rendszer használóit bizonyos jellemzőik alapján, és észreveszi, ha szokatlant cselekszenek akár ők, akár rosszindulatú támadók, akik megszerezték a belépési jogosultságot.

Az elemzéshez számos információ áll a termék rendelkezésére a be- és kijelentkezés tipikus idejétől és helyétől kezdve a használt eszköz felbontásán és operációs rendszerén át a gyakran alkalmazott parancsok és protokollok listájáig. A Blindspotter a rendelkezésre álló adatokat elemezve állítja fel a használói profilokat, és észleli, ha a megszokottól eltérőt cselekszik valaki, például az informatikai rendszer feltérképezésére túl sok szervert látogat meg, vagy nagy mennyiségű adatot tölt le. Eltérés estén az eszköz nemcsak riaszt, hanem automatikusan be is avatkozik az incidens megakadályozása céljából.****

A legfrissebbek az Üzletfejlesztési és Üzleti innováció Portálon, a kkv-k innovációs portálján

Innovatív dokumentummenedzsment – A dokumentumkezelés újdonságai - szakmai konferencia

Guinness rekordot döntene a Colibri Labs

Innováció, üzletfejlesztés, újdonság az autóiparban – Vízzel működő autót tesztelt a BMW

Folyamatszemlélet a gyakorlatban tanfolyam

Credit Suisse üzletfejlesztés


Ezeket ajánljuk az Üzletfejlesztési és Üzleti innováció Portálon – minden, ami kkv innováció

Dokument jeszty? - Dokumentum-menedzsment felsőfokon...? Nem!

Miért nincs felkészülve az IT az Y-generációra?

Nagy siker egy magyar innovációvédelmi szoftver

Akkreditált Innovációs Klaszter hír – Szeged, az innovatív város

Biztosítók: az innovációért is verseny folyik


****
Publikáló: Üzletfejlesztés és Vállalkozásfejlesztés Portál –
a kkv innováció támogatója, dátum: 2015. 07. 24., Forrás: Izé   
Cikk értékelése
Eredmény

Értékelések száma 0
Értékelés: