Főoldal  |    Letöltések
RSS
hirdetes


A Szerencsejáték Zrt és az OTP Bank közös üzletfejlesztése
2008-01-30, 11.49:00

NyomtatásNyomtatás | PDF PDF

Világújdonságnak számít a két cég közös üzletfejlesztése, amely alapján a Bank 1700 automatáján keresztül lottózhat, kenózhat és jokerezhet.

Közös üzletfejlesztés a két hazai nagyágyútól


A Szerencsejáték Zrt. és OTP üzletfejlesztésének lényege, hogy a Bank ATM-ének segítségével játszhatóak meg a szerencsejátékok.
Az ATM használatbavétele (bankkártya + pinkód) után a képernyőn megjelenő új menüpont segítségével kiválasztható a játszani kívánt játék, illetve megadhatóak a lottó, kenő stb. paraméterei.

Jelenleg csak gépi játék (véletlenszerűen generált tipp) választható 700 forint feletti értékben. A játékosnak lehetősége van a gép által felajánlott számsor visszautasítására, azonban ebben az esetben a játék megszakad, és a szolgáltatás igénybe vevőjének új fogadást kell indítania. A szolgáltatásért csak a szerencsejáték ára terheli a vásárlót. A sikeres tranzakció végén - melynek adatait a Szerencsejáték Zrt. rendszere tárolja - az ATM a játék legfontosabb információit tartalmazó, tájékoztató jellegű bizonylatot nyomtat. Egy játék időigénye mintegy 20-30 másodperc.

A játékban csak nagykorúak vehetnek részt, de nem csak az OTP bank saját kártyájával, hanem más által kibocsátott, érvényes, elfogadható bankkártya is megfelelhet a játékban való részvételre. A játékhoz szükség van továbbá egy mobiltelefonkészülékre is.

Az ATM-es szerencsejáték regisztrációhoz kötött, a játékosnak az első fogadás alkalmával nyilatkoznia kell arról, hogy betöltötte 18. életévét, továbbá, hogy ismeri és elfogadja a játékok részvételi szabályait, valamint meg kell adnia mobiltelefonszámát, amelyre a Szerencsejáték Zrt. SMS-ben küld értesítést nyeremény esetén.

Az első nyereménykor a Szerencsejáték Zrt. - a nyeremény összegétől függetlenül - bekéri a játékos bankszámlaszámát, amelyre átutalja a 100.000 forint alatti nyereményösszeget. A továbbiakban automatikusan megtörténik minden 100.000 Ft alatti nyereményösszeg átutalása. Az ennél nagyobb összegű nyeremények felvételéhez, az eddigi gyakorlatnak megfelelően, nyereményigénylés benyújtása szükséges.

Az Üzletfejlesztési Portál kommentárja


Első pillantásra az ötlet kézenfekvőnek tűnik (sok más szolgáltatással egyetemben, amely bankkártyához kapcsolódik, ám eddig senkinek nem jutott eszébe... bele nem értve ebbe a mobiltelefon-feltöltés már megvalósult ötletét). Az olvasás után egy üzletfejlesztőben két területtel kapcsolatban merül fel kérdés: az egyik az informatikai háttér megvalósítása: két jogilag különálló szervezet adatcseréjének megvalósítása különösen izgalmas lehetett – ez egyébként rávilágít napjaink üzletfejlesztéseinek alapjára, az informatikára, és nem mellesleg az olyan különböző technológiák összehozatalára, mint az internet- és mobiltechnológia.

A másik izgalmat kiváltó terület a jogi háttér biztosítása lehetett. Minden bizonnyal megnyugtató választ kellett keresni az adatvédelemre és adatkezelésre, ez ugyanis alig-alig kerülhető meg manapság, szinte minden internetes business development sarkalatos pontjaként, illetve ott volt még a hitelesség, hitelesítés és az életkor kérdése.

Bizonyosak lehetünk benne, hogy nem zárult le az ATM-ek újszerű pozícionálása - de sejti-e valaki, hogy mi jöhet még ezután?

Publikáló: Doc BD, dátum: 2008. 01. 30., Forrás: OTP honlap felhasználásával


   
Cikk értékelése
Eredmény

Értékelések száma 0
Értékelés: