Főoldal  |    Letöltések
RSS
hirdetes


Fintech innovátorok: két biztosító is az élen
2015-12-17, 14.20:00

NyomtatásNyomtatás | PDF PDF

Idén két biztosító végzett a KPMG által összeállított pénzügyi technológiai, idegen szóval fintech innovációs listájának élén. A KPMG Fintech 100 listájára a világ vezető innovátorai kerülnek fel minden évben, melynek első helyét a kínai ZhongAn biztosítótársaság nyerte el, míg második helyen az amerikai Oscar egészségbiztosító végzett.Fintech innovátorok: két biztosító is az élen

Idén két biztosító végzett a KPMG által összeállított pénzügyi technológiai, idegen szóval fintech innovációs listájának élén. A KPMG Fintech 100 listájára a világ vezető innovátorai kerülnek fel minden évben, melynek első helyét a kínai ZhongAn biztosítótársaság nyerte el, míg második helyen az amerikai Oscar egészségbiztosító végzett.

A leginnovatívabbakat díjazzuk – Magyarország független, szakmai üzleti innovációs elismerése harmadik alkalommal a Canon Hungária támogatásával: Üzletfejlesztési Díj 2015 – Jelentkezzen és pályázzon MOST és szerezzen Innovatív Vállalkozás minősítést! Üzletfejlesztési Díj 2015 >>>

A KPMG és a H2 Ventures kockázati tőkealap által összeállított fintech innovációs listáján 100 cég kapott helyet, a világ minden pontjáról.

Ezek a cégek a technológiában rejlő lehetőségeket kihasználva igyekeznek a felhasználói élményt továbbfejleszteni, új termékeket piacra dobni, illetve a kockázatokat jobban kezelni a pénzügyi intézmények esetében.

Idén két biztosító vezeti a fintech innovátorok listáját, melyen összesen 7 szektorbeli társaság kapott helyet, szemben a tavalyi évvel, amikor még egyetlen biztosító sem szerepelt azon.

A rangsor élén végző ZhongAn online biztosítót a kínai online világ két legnagyobb riválisa, az Alibaba és a Tencent, valamint a Ping An Insurance biztosító közösen hozott létre, idén júniusban pedig közel 1 milliárd dollárnyi tőkét sikerült bevonnia.

A listán egyébként is több kínai cég található idén: a negyedik helyen például a Qufenqi végzett, amely kínai egyetemistáknak kínál mikro-hitelezést. Tavaly egyetlen kínai cégnek, a big data adatelemzéssel foglalkozó WeCashnek sikerült a listára kerülnie, idén azonban a TOP100-ban már 7 vállalat is helyet kapott, köszönhetően az egyre növekvő kockázati tőke befektetéseknek.

A második helyen végző amerikai Oscar egészségbiztosító azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a technológia segítségével a lehető legegyszerűbbé tegye az egészségbiztosítási élményt. De sikerült a TOP50-be kerülnie két indiai biztosítási cégnek, a Policybazaarnak és a Coverfoxnak is, csakúgy mint a német „peer-to-peer” biztosítónak, a Friendsurancenak.

A H2 Ventures társelnöke szerint a 2016-os évben a biztosítások lehetnek a fintech szektor következő kiemelt célpontjai. Toby Heap elmondta, hogy kockázati tőkealap már eddig is több nagy biztosítótársasággal beszélt, akik úgy vélték, hogy nem kell piaci belépőktől tartaniuk, köszönhetően a hatalmas tőkeigénynek, a szakértő szerint azonban a startup-ok mindig megtalálják azt a bizonyos alszektort, ahova betörhetnek.

A KPMG szakértője is hasonló véleményen van: a technológia fejődésével a biztosítási piacon is okozhatnak zavarokat az új belépők. A hordható technológia, a 3D nyomtatás jelentős hatással lehetnek a biztosításokra is.

A KPMG kiemeli a Friendsurance példáját, ahol a közösségi hálózatok kihasználásával éri el a társaság a lemorzsolódás csökkenését, ráadásul az ügyfelek érdekeltek is abban, hogy minél több ismerőst vonjanak be a kockázatközösségbe, ami jelentősen lecsökkenti az ügyfélszerzés költségeit.

A fintech szektorba áramló tőke mennyisége az elmúlt három évben hatszorosára ugrott, 2015-ben elérheti a 20 milliárd dollárt – állítja a KPMG. A Fintech 100-as listáján 40%-ban amerikai, 20%-ban EMEA régióbeli, 18%-ban brit, 22%-ban pedig ázsiai és csendes-óceáni cégek kaptak helyet.


****

A legfrissebbek az Üzletfejlesztési és Üzleti innováció Portálon, a kkv-k innovációs portálján

Startup cégeket segítő mentori hálózat

Budapest a világ legkreatívabb városai között

Személyre szabható filmeket szeretne a BBC

CES 2016: a 3D-nyomtatás jövője a gyógyításban és azon túl

Kötelező e-aláírás - kötelező elektronikus számlázás...?! Konferencia a törvényes és hatékony működésről


Ezeket ajánljuk az Üzletfejlesztési és Üzleti innováció Portálon – minden, ami kkv innováció

A startup cégek sikere megváltoztathatja a fiatalok gondolkodásmódját

A leginnovatívabbak díjazzuk: Üzletfejlesztési Díj 2015

Egyre fontosabb a cégeknek az innováció

Startup cégeket segítő mentori hálózat

Személyre szabható filmeket szeretne a BBC


****
Publikáló: Üzletfejlesztés és Vállalkozásfejlesztés Portál –
a kkv innováció támogatója, dátum: 2015. 12. 17., Forrás: Biztosítási Szemle   
Cikk értékelése
Eredmény

Értékelések száma 0
Értékelés: