Főoldal  |    Letöltések
RSS
hirdetes


Százmilliós befektetést kapott a magyar fejlesztésű injekció
2015-12-22, 08.02:00

NyomtatásNyomtatás | PDF PDF

Az ízületi kopások gyorsabban és hatékonyabban lesznek gyógyíthatóak. A magyar fejlesztésű ízületi regenerálódást segítő vérszérum-injekció az Euroventures százmillió forintos befektetésének köszönhetően jövőre már elérhető lesz a piacon.Százmilliós befektetést kapott a magyar fejlesztésű injekció

A magyar fejlesztés áttörés lehet az orvostudományban

Az ízületi kopások gyorsabban és hatékonyabban lesznek gyógyíthatóak. A magyar fejlesztésű ízületi regenerálódást segítő vérszérum-injekció az Euroventures százmillió forintos befektetésének köszönhetően jövőre már elérhető lesz a piacon.

Három éves fejlesztést követően elsőként Magyarországon lesz elérhető az OrthoSera Kft. ízületi regenerálódást segítő vérszérum injekciója. Az Euroventures és társbefektetői az EU JEREMIE és a Svájci Hozzájárulás programok által nyújtott tőkével működő alapján keresztül fektetett százmillió forintos összeget a vállalatba. A befektetésből a hazai és nemzetközi piacra lépést, valamint a vérszérum injekció további fejlesztését finanszírozzák majd.

Nemzetközi áttörést hozhat

Az új orvosi eszköz abban segít majd a szakorvosoknak, hogy a betegekből kinyerjék, majd izolálják azt a vérszérumot, amelyet a betegnek visszaadva megduplázható a sérült porc regenerálódásáért felelős sejtek szaporodása. Az injekció segítségével gyorsabban és hatékonyabban gyógyíthatóak lesznek többek között az ízületi kopások, a teniszkönyök, a felnőttkori lúdtalp, továbbá javulni fog a sebgyógyulás.

OrthoSera csapata egy valódi nemzetközi áttörés lehetősége előtt áll.

Befektetésünkkel nekik és a nagy hagyományokkal rendelkező hazai orvostudománynak is szeretnénk további lendületet adni” – mondta Tánczos Péter, az Euroventures független kockázati és magántőke befektető igazgatóságának elnöke. A konzorciumhoz angyal befektetőként csatlakozó Várkonyi Attila, Szőke Márton és S. George Simon jelentős tapasztalattal rendelkeznek az élettudományi befektetések területén.

Felgyorsult a várható piacra lépés

Az OrthoSera új vérszérum injekciójának hatósági engedélyeztetése folyamatban van. Az orvosi eszköz várhatóan 2016 első negyedévétől lesz elérhető az ország vezető ortopédiai és sportsebészeti intézményeinél, az első klinikai felhasználást a tatai Kastélypark Klinikán tervezik indítani. “A befektetés lehetővé teszi számunkra, hogy felgyorsítsuk a piacra lépésünket az új vérszérum injekcióval és további fejlesztéseket eszközöljünk a regeneratív orvostudomány területén. Létrehoztunk továbbá egy nagynevű és tapasztalt iparági szakértőkből álló tanácsadó testületet, akik segítik majd a tudományos és klinikai eredményeink realizálását,” – mondta Dr. Lacza Zsombor, az OrthoSera Kft. idén Gábor Dénes díjjal kitüntetett ügyvezető igazgatója. A tanácsadó testület elnöke S. George Simon, az amerikai MesaGen vezérigazgatója, aki több mint 20 éve foglalkozik orvostudományi fejlesztésekkel és azok piacra vitelével.


****

A legfrissebbek az Üzletfejlesztési és Üzleti innováció Portálon, a kkv-k innovációs portálján

Minden startup működése hihetetlenül rizikós – Sméja Miklós, Research Institute Hungary

Bemutatkozik a Green Office - Zöld Iroda Alapprogram

Kaliforniában bérelhetők lesznek a robotautók

Epson üzletfejlesztés – Az üzleti szférára helyezi át a hangsúlyt

Milyen jövőben fogunk élni?


Ezeket ajánljuk az Üzletfejlesztési és Üzleti innováció Portálon – minden, ami kkv innováció

A startup cégek sikere megváltoztathatja a fiatalok gondolkodásmódját

A leginnovatívabbak díjazzuk: Üzletfejlesztési Díj 2015

Egyre fontosabb a cégeknek az innováció

Startup cégeket segítő mentori hálózat

Személyre szabható filmeket szeretne a BBC


****
Publikáló: Üzletfejlesztés és Vállalkozásfejlesztés Portál –
a kkv innováció támogatója, dátum: 2015. 12. 22., Forrás: Origó   
Cikk értékelése
Eredmény

Értékelések száma 0
Értékelés: