Főoldal  |    Letöltések
RSS
hirdetes


Így válaszol Virgo International a hazai piac rezgéseire
2016-01-17, 09.42:00

NyomtatásNyomtatás | PDF PDF

Közös céget hoz létre a Virgo és a Széchenyi Tőkebefektetési Alap a Virgo nemzetközi üzletfejlesztési céljainak érdekében.Így válaszol Virgo International a hazai piac rezgéseire

Közös céget hoz létre a Virgo és a Széchenyi Tőkebefektetési Alap a Virgo nemzetközi üzletfejlesztési céljainak érdekében. A cég a külföldi üzletfejlesztés formáját az adott piacon már ismert és működőpartnercégekkel való szoros együttműködési rendszer kialakításában látja, és rendelkezik is azokkal az adottságokkal, melyek egy stabil nemzetközi értékesítési hálózat kiépítéséhez szükségesek.

Virgo International néven közös céget hozott létre a Virgo és a Széchenyi Tőkebefektetési Alap, a Virgo nemzetközi térhódításának menedzselésére. Az iwiw egykori alapító cége a nemzetközi piac meghódítását tűzte ki céljául, melynek eléréséhez januártól az SZTA befektetése is hozzájárul. Több, sikeres külföldi projekttel a háta mögött, egyre gyarapodó export árbevételt és tizenöt évnyi szakmai tapasztalatot felmutatva nem is volt kérdés, hogy a Virgo elnyerje a regionális operatív programok keretéből felállított Széchenyi Tőkebefektetési Alap teljes bizalmát. Kiegészülve a megítélt 150 millió forintos tőkével, a Virgo International számára megnyílt a lehetőség, hogy eddigi törekvéseit folytatva megnyissa kapuit a külföldi IT szektor megrendelői számára.

Az informatika az a terület, melyet a világon mindenhol erőforrás hiány jellemez, így nem csoda, hogy a magyar informatikai piac is extrém gyorsasággal érte el rendelkezésre álló kapacitásainak határát, amely a Virgora nézve egy lényeges következménnyel járt: A hazai piac nem képes elegendő megrendelést indukálni egy ilyen rohamosan fejlődő cég számára, ezért a hazai helyzetre válaszul a Virgo erőteljes külföldi terjeszkedésbe kezdett.

A cég a külföldi üzletfejlesztés formáját az adott piacon már ismert és működőpartnercégekkel való szoros együttműködési rendszer kialakításában látja, és rendelkezik is azokkal az adottságokkal, melyek egy stabil nemzetközi értékesítési hálózat kiépítéséhez szükségesek. 2012-ben megnyílt balatonfüredi irodájának köszönhetően a Virgo komoly tapasztalatot szerzett a hatékony, távolból lebonyolított projektszervezésben, mely specialitásával; az agilis módszertannal kiegészülve tökéletesen bevált az eddigi külföldi nearshore megrendelések esetében is. A Virgo által képviselt nemzetközi szintű szaktudás ezáltal a nyugat európai megrendelők számára saját piaci áraikhoz képest lényegesen olcsóbban elérhetővé válik.

Az elkövetkezendő években a Virgo International tervei között szerepel egy olyan jól működő nemzetközi képviseleti hálózat kiépítése, melyben az adott projekt szükségleteit figyelembe véve saját erőforrásból helyez ki egy-egy product owner-t vagy akár egy egész - megfelelő nyelvtudással rendelkező - agilis fejlesztői csapatot. A már folyamatban lévő osztrák, svájci, svéd és dubaji projektek megvalósításán felül elsődleges cél az, hogy a Virgo nyugat-európai partnercégekkel együttműködve vegyesvállalatokat hozzon létre, majd ezt a modellt a későbbiekben akár a tengeren túlra is kiterjessze.


****

A legfrissebbek az Üzletfejlesztési és Üzleti innováció Portálon, a kkv-k innovációs portálján

Samsung termékfejlesztés: bio-processzorral tör be az egészségügyi piacra

Trendek, megatrendek, előrejelzések, üzletfejlesztési irányok – Ellenünk fordulnak a gépek, ideje felkészülni

A rendszeresen bankoló emberek fele nyitott a digitális megoldásokra

Benyújthatóak a pályázatok a prototípusfejlesztésre és forgalombahozatalra

A HTC lenyűgöző virtuális valóság alapú fejlesztéseivel átformálja a képzelet világát


Ezeket ajánljuk az Üzletfejlesztési és Üzleti innováció Portálon – minden, ami kkv innováció

Százmilliós befektetést kapott a magyar fejlesztésű injekció

A Széchenyi Tőkealap ismét milliókat fektetne hazai cégekbe

A magyar vállalatoknál nem népszerű a külső tőkebevonás

Magyarország leginnovatívabb cégei: itt az i7 innovációs audit és innovatív vállalkozás minősítési rendszer


****
Publikáló: Üzletfejlesztés és Vállalkozásfejlesztés Portál –
a kkv innováció támogatója, dátum: 2016. 01. 17., Forrás: Digital Hungary   
Cikk értékelése
Eredmény

Értékelések száma 0
Értékelés: