Főoldal  |    Letöltések
RSS
hirdetes


Újrahasznosító programot indít a Marks & Spencer
2016-05-04, 11.16:00

NyomtatásNyomtatás | PDF PDF

A fenntarthatóság jegyében több hónapos ruha újrahasznosító programot hirdet májustól a Marks & Spencer. A márka amellett, hogy akciójával segít a környezettudatos gardróbmegújításban, a leadott ruhák feldolgozásából befolyt teljes összeggel a Van Helyed Alapítványt támogatja.Újrahasznosító programot indít a Marks & Spencer

A fenntarthatóság jegyében több hónapos ruha újrahasznosító programot hirdet májustól a Marks & Spencer. A márka amellett, hogy akciójával segít a környezettudatos gardróbmegújításban, a leadott ruhák feldolgozásából befolyt teljes összeggel a Van Helyed Alapítványt támogatja.

A Green Office - Zöld Iroda Audit és minősítési rendszer a fenntarthatóság, környezettudatos működés kapcsolatát vizsgálja az adott szervezet üzleti folyamataival és azok adminisztrációjával, dokumentumkezelésével. Az átvizsgálás eredménye alapján és megfelelőség esetén a szervezet bekerül a Papírmentes Koalíció Fenntarthatósági Indexébe. Green Office - Zöld Iroda Audit >>>

A Marks & Spencer hisz abban, hogy megunt ruháink új életet kezdhetnek, miközben valaki más életét szebbé teszik. 2012-ben elindította Plan A 2020 programját azzal a célkitűzéssel, hogy a világ legfenntarthatóbb kiskereskedelmi cége legyen.

Ennek része a most Magyarországon is meghirdetett ruha újrahasznosító program, mely számos más országban már sikeresen működik. A kezdeményezés célja, hogy csökkentse azt a több tízmillió tonnányi ruhamennyiséget, ami a szeméttelepen végzi. Mindezt ráadásul úgy, hogy a márka eközben vevőivel közösen rászoruló gyerekeken is segít.

A Marks & Spencer arra kéri vásárlóit, hozzák be üzletei valamelyikébe használt ruháikat – legyen az bármilyen márkájú és állapotú – és tegyék azokat az erre a célra kihelyezett dobozokba. A résztvevők amellett, hogy a fenntarthatóság jegyében újíthatják meg ruhatárukat, 1500 forintos ajándékutalványban részesülnek és egy jó ügyet is támogatnak.

A vevők által visszavitt ruhaneműt az I:CO, a világ egyik vezető ruha újrahasznosító vállalata dolgozza fel. Az összegyűjtött ruhák feldolgozása után befolyt teljes összeget a Marks & Spencer a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásával, felzárkóztatásával és integrációjával foglalkozó Van Helyed Alapítvány számára ajánlja fel.

A Marks & Spencer nem csupán egy rövid akció erejéig, hanem több hónapon át igyekszik felhívni a figyelmet a környezettudatos életmódra. A ruha újrahasznosító program egész évben tart.

“Öröm számunkra, amikor a környezettudatosság iránti elkötelezettségünkkel egy másik jó ügyet is szolgálunk. Mostani akciónkat több hónaposra terveztük: miközben fontos társadalmi témákra tartósan tudjuk felhívni a figyelmet, bízunk abban is, hogy az újrahasznosításra leadott ruhák után minél több pénz gyűlik össze a Van Helyed Alapítvány számára” – mondta Galamb Eszter, a Marks & Spencer marketing managere.

“A Van Helyed Rendszert azért fejlesztjük, mert hiszünk benne, hogy a gyerekek sikeressége feltétele egy jól működő társadalom létrejöttének, és egy jól működő Európa fennmaradásának. Hidat építünk a kirekesztettségből annak érdekében, hogy a legszegényebb régióba született gyermekeknek a nyomor újratermelése helyett esélyük legyen sikeres felnőttekké válni. Köszönjük, hogy ebben a törekvésünkben a Marks & Spencer és vásárlói is támogatnak minket” – mondta Bódis Kriszta, a Van Helyed Alapítvány vezetője.


****

A legfrissebbek az Üzletfejlesztési és Üzleti innováció Portálon, a kkv-k innovációs portálján

Gyors élet, lassú halál: újra rákapott a hitelre a magyar lakosság

Az elektronikus számla kiállítása, befogadása és megőrzése

Innováció, üzletfejlesztés, újdonság az autóiparban – Kínaiakhoz igazoltak a BMW kulcsfigurái

Innovációs ötletek megvalósítását segíti a CIB Bank

Az üzletfejlesztés joga - A rendszert a leghülyébbre kell méretezni


Ezeket ajánljuk az Üzletfejlesztési és Üzleti innováció Portálon – minden, ami kkv innováció

Innováció, üzletfejlesztés, újdonság az autóiparban – Vízzel működő autót tesztelt a BMW

Innováció, üzletfejlesztés, újdonság az autóiparban – Itt a Ford Aktív Zajkioltó rendszer

Innováció, üzletfejlesztés, újdonság az autóiparban – Milliókat költ a Renault a környezetbarát motorokra

Innováció, üzletfejlesztés, újdonság az autóiparban – Hidrogénnel is megy majd az Audi Q6

Innováció, üzletfejlesztés, újdonság az autóiparban – Mihez kezd a Renault a Daciával?


****
Publikáló: Üzletfejlesztés és Vállalkozásfejlesztés Portál –
a kkv innováció támogatója, dátum: 2016. 05. 04., Forrás: BrandTrend   
Cikk értékelése
Eredmény

Értékelések száma 0
Értékelés: