Főoldal  |    Letöltések
RSS
hirdetes


Garázsból indult, ma 26 milliárd a bevétele – magyar sikertörténetek
2016-09-25, 15.56:00

NyomtatásNyomtatás | PDF PDF

Ha valaki azt gondolná, hogy Magyarországról nem indulhatnak sikeres vállalkozások, az téved. Íme az elmúlt évek öt legsikeresebb startupja.Garázsból indult, ma 26 milliárd a bevétele – magyar sikertörténetek

Ha valaki azt gondolná, hogy Magyarországról nem indulhatnak sikeres vállalkozások, az téved. Íme az elmúlt évek öt legsikeresebb startupja.

Az elmúlt időben számos nagyreményű mikrovállalkozás indult igazán remek ötletekkel. A semmiből. A HVG gyűjtéséből válogattunk.

CryptTalk

Majdnem bedőltek, amikor a kormány a terrortörvénnyel ellehetetlenítette a hívástikosító szolgáltatást, mert a felhasználók CryptTalk- hívásait egyáltalán nem lehetett lehallgatni. A cég ma már több mint harminc országban működik és több mint 10 ezer felhasználója van és évente sikerül megdupláznia az árbevételét.

StatzUp

A cég netes játékok fejlesztésre specializálódott. A felhasználószám mára mintegy másfél millióra nőtt és ma már az amerikai kontinensen is terjeszkednek. A 60 millió forintot a sartupba fektető OTP-Day One Magvető részesedését nemrég felvásárolt a Cashline-csoprt, óriási hozamot termelve az eladónak.

Netpincér

A magyar ételrendelés Google-ja egyetim kollégiumi szolgáltatásból nőtte ki magát. 1999-ben még 12 millió forint volt az éves forgalmuk, tavaly pedig már elérte a 750 milliót. Tizenöt évnyi piacvezetői pozíció után a berlini Foodpanda vásárolta fel a céget.

Distinction

A 2010-ban alapított mobilszoftverfejlesztő-startup, 2012-ben már 100 millió forint fölötti árbevételt termelt és olyan nemzetközi nagyágyúknak dolgoztak, minta Red Bull, a Skyascanner vagy az Audi. 2104-ben a Skyscanner felvásárolta a céget és a ma már 32 főt alkalmazó vállalkozás bevétele tavaly megugrotta az egymilliárd forintot.

Nav N Go

Az NNG a 2000- es évek közepén indult és mára globálisan jegyzett névvé vált. Itthon piacvezető a kézi navigációs eszközök piacán. A cég a válság után az autóiparra fókuszált. Ma már több autóipari világcég új modellje is NNG-szoftverrel fut. Az NNG árbevétele tavaly meghaladta a 26 milliárd forintot.


*****

A legfrissebbek az Üzletfejlesztési és Üzleti innováció Portálon, a kkv-k innovációs portálján

Digitális kőkorszakban élnek a magyar vállalkozások?

Felhős tudnivalók

Innováció, üzletfejlesztés, újdonság az autóiparban - Bemutatkozik a Lexus UX Concept

Startup-paradicsom leszünk? Rengeteg segítséget ad az állam

Hatalmas újítások - mire készülnek a magyar startupok?


Ezeket ajánljuk az Üzletfejlesztési és Üzleti innováció Portálon – minden, ami kkv innováció

Innovációs EU-rangsor: Magyarország nincs előkelő helyen

Innovációs szakadékban Magyarország

GE Innovációs Barométer

Innováció, üzletfejlesztés, újdonság az autóiparban – Közösen indít akcelerátor-programot a SEAT és a Conector


****
Publikáló: Üzletfejlesztés és Vállalkozásfejlesztés Portál –
a kkv innováció támogatója, dátum: 2016. 09. 25., Forrás: HVG   
Cikk értékelése
Eredmény

Értékelések száma 0
Értékelés: