Főoldal  |    Letöltések
RSS
hirdetes


Állami tőkealap-kezelő indul 50 milliárddal
2016-10-23, 14.33:00

NyomtatásNyomtatás | PDF PDF

Ötven milliárd forinttal - részben uniós forrásból - állami tőkealap-kezelő társaság indul: a társaság a Magyar Fejlesztési Bank és az állami innovációs hivatal közös kezdeményezése. Célja, hogy uniós és hazai forrásokat mozgasson meg az innovatív kis- és középvállalkozások finanszírozása érdekében.Állami tőkealap-kezelő indul 50 milliárddal

Ötven milliárd forinttal - részben uniós forrásból - állami tőkealap-kezelő társaság indul: a társaság a Magyar Fejlesztési Bank és az állami innovációs hivatal közös kezdeményezése. Célja, hogy uniós és hazai forrásokat mozgasson meg az innovatív kis- és középvállalkozások finanszírozása érdekében.

Első körben 50 milliárd forinttal indul hamarosan a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Állami Tőkealap-kezelő Társaság a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) együttműködésében - közölte az MFB.

A tájékoztatás szerint a kezdeményezés célja, hogy uniós, illetve hazai forrású tőkebefektetéssel új alapokra helyezzék az innovatív kis- és középvállalkozások finanszírozását, támogassák a magyar startup ökoszisztémát, ezáltal növelve Magyarország versenyképességét.

Az alapkezelő működéséhez uniós forrásból 30 milliárd forintot biztosít az NKFIH, illetve saját forrásaiból 20 milliárd forintot az MFB. Az 50 milliárdból 10 milliárd a legkisebb cégekhez juthat el kutatás-fejlesztési célú beruházásokra és akár 500 induló vállalkozás kaphat közel 10 millió forintot.

További 16 milliárd forint adható innovatív cégek "magvető jellegű tőkeigényeire", ez a támogatás akár 60 millió forint is lehet, és mintegy 160-200 vállalkozáshoz juthat el. A fennmaradó 24 milliárd forintra a már érettebb fázisban lévő cégek és projektek pályázhatnak - átlagosan 350 millióra.*****

A legfrissebbek az Üzletfejlesztési és Üzleti innováció Portálon, a kkv-k innovációs portálján

Hatalmas újítások - mire készülnek a magyar startupok?

Garázsból indult, ma 26 milliárd a bevétele – magyar sikertörténetek

Okuljon! Az ötlet jó volt, még pénz is volt, mégis elbuktak

Papírmentes lesz az ügyintézés 2018-tól

Startup cégeket támogat a Telenor


Ezeket ajánljuk az Üzletfejlesztési és Üzleti innováció Portálon – minden, ami kkv innováció

Indul a világ első kriptopénzes indexkövető alapja

Külföldi startupok a Design Terminál mentorprogramjában

Startup-paradicsom leszünk? Rengeteg segítséget ad az állam

Garázsból indult, ma 26 milliárd a bevétele – magyar sikertörténetek


****
Publikáló: Üzletfejlesztés és Vállalkozásfejlesztés Portál –
a kkv innováció támogatója, dátum: 2016. 10. 23., Forrás: Origó   
Cikk értékelése
Eredmény

Értékelések száma 0
Értékelés: