Főoldal  |    Letöltések
RSS
hirdetes


Innovatív technológiák a divat világában
2013-12-17, 07.31:00

NyomtatásNyomtatás | PDF PDF

A „Space Blanket” technológia által inspirált innovatív fejlesztés az Omni-HeatTM technológia, amely belül tartja a test által termelt hőt, a keletkező párát azonban kivezeti.Innovatív technológiák a divat világában

A „Space Blanket” technológia által inspirált innovatív fejlesztés az Omni-HeatTM technológia, amely belül tartja a test által termelt hőt, a keletkező párát azonban kivezeti.

A legfejlettebb technológiák által inspirált, amúgy „normálisnak” kinéző kabátok, nadrágok válnak egyre népszerűbbé a világon, és lesznek természetes részei egy új életstílusnak. Vajon miben segíthetik ezek egy magyar olimpiai bajnok kenus teljesítményét, és persze az átlagfogyasztó életvitelét?

A „Space Blanket” technológia által inspirált innovatív fejlesztés az Omni-HeatTM technológia, amely belül tartja a test által termelt hőt, a keletkező párát azonban kivezeti. Ennek eredményeképp télen nem kell öt réteget magunkra ölteni a kabát alá, hiszen saját testhőnk melegít minket. Vajda Attila, olimpiai- és világbajnok kenus is tesztelte a technológiát. A Bécs-Budapestet Szupermaratont is teljesítő sportoló az őszi szabadtéri edzéseken és futásokon már ezeket a technológiákat használja. ”Szeretem, nem érzem, hogy lenne rajtam bármi is, mégis tökéletesen melegen tartja a testem a leghidegebb edzéseken is!” - nyilatkozta Vajda.

A technológia tényleg nem ismer határokat

Egy másik Columbia-innováció arra kereste a megoldást, hogy ne ázzon át a ruhadarab, ha pedig beleizzadunk, az izzadságtól ne legyen nedves, kellemetlen érzésünk. Az Omni-Dry Ultralélegző/UltravízállóTM technológia a külső réteg belső felére felvitt speciális légáteresztő membránnal biztosítja, hogy az a nedvesség, amely eső, hó vagy egyéb formában éri el a kabát külsejét, ne jusson belülre. Ezzel párhuzamosan elindul a ruhadarabok szellőzése is, amelyekből így a viselő bőrfelszínén keletkező izzadság vízgőz, pára formájában távozik, vagyis gyorsan megszárad.

Ruhadarabok, amik ellenállnak az esőnek és szélnek?

Létezik már olyan technológia – akár kabátban, de már felső és alsóruházatokban is használják –, amely vízlepergető képességgel rendelkezik, a kívülről érkező nedvesség jelentős részét ledobja magáról. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy míg a szakadó esőből bemegyünk egy zárt helységbe, a kabátunk pontosan ötször gyorsabban szárad meg, mint azé, akinek nincs ilyen technológia a dzsekijében. Hogy miért? Az Omni-ShieldTM vízlepergető innováció az eltérő felületi feszültségű anyagok találkozásakor jelentkező fizikai jelenséget kihasználva működik. A magasabb felületi feszültséggel rendelkező folyadékok jobban vonzódnak saját részecskéikhez, mint az alacsonyabb felületi feszültségű anyagokhoz, ezért csepp formában maradnak és leperegnek.

Szeles időben a szél hatására gyakran sokkal hidegebbnek érezzük környezetünk hőmérsékletét, mint amilyen az valójában. Az Omni-Wind BlocTM csökkenti, sőt, fékezi a szél hűsítő hatását. Ezt kétféle membrán megoldással teszi, amelyből az Ultra-lélegző (Ultrabreathable) változat egy magasabb szintű lélegző képességet biztosít azok számára, akiknek egy intenzívebb sporttevékenység közben nagyon fontos, hogy a szél ne hatoljon be, eközben pedig a ruhadarabok belsejében keletkező pára minél gyorsabban kijuthasson, biztosítva a komfortos, száraz viseletet.

„A mindennapokat megkönnyítő technológiai megoldásokról van szó, amelyek között több olyan is van, ami látható, tehát a végfelhasználó könnyebben megérti a működésüket. A ruhadarabok stílusosak, divatosak – és szó szerint van bennük valami más is” - mondja Szabó János, a Columbia termékmenedzsere.****

Ezek a legújabbak az Üzletfejlesztés és üzleti innováció Portálon

OKI MB700 sorozat: díjnyertes termékek nyomán

Ez jön a bankkártya után: nemsokára mindenki így fog fizetni?

Támadnak az okos városok

OKI: innovatív termékfejlesztés

A gazdaság húzóágazatává válhat a kreatívipar és mellesleg: Innovációs Nagydíj


Ez is érdekelheti az Üzletfejlesztési és Üzleti innováció Portálon

Mi kell a jövedelmező, sikeres innovációkhoz? - Üzletfejlesztési audit

Kutatásfejlesztési befektetésekről tárgyalt Párizsban Cséfalvay

A Nemzetközi Üzletfejlesztési Díj szakmai támogatója a Nemzeti Innovációs Hivatal

Cséfalvay: az innováció jelent kitörési pontot

Új lehetőség az innovatív magyar cégeknek - A Magyar Innovációs Index (INNDEX) áttekintő bemutatása

Az Üzletfejlesztési Díj 2013 nyertesei - A magyar innováció gyöngyszemei

Innováció kell a márkaérték növeléséhez


***
*
Publikáló: Üzletfejlesztés és Vállalkozásfejlesztés Portál, dátum: 2013. 12. 15., Forrás: Bevezetem   
Cikk értékelése
Eredmény

Értékelések száma 0
Értékelés: