Főoldal  |    Letöltések
RSS
hirdetes


Megfelezi az üzleti alkalmazások fejlesztési költségét és idejét az Oriana technológiája
2014-05-29, 05.28:00

NyomtatásNyomtatás | PDF PDF

A magyar tulajdonú, tavaly 100% feletti árbevétel-növekedést elért Oriana Kft. egy új, egyedi megoldással mutatkozik be az üzleti alkalmazásfejlesztési piacon.Megfelezi az üzleti alkalmazások fejlesztési költségét és idejét az Oriana technológiája

A magyar tulajdonú, tavaly 100% feletti árbevétel-növekedést elért Oriana Kft. egy új, egyedi megoldással mutatkozik be az üzleti alkalmazásfejlesztési piacon. A vállalat technológiájával minden eddiginél gyorsabban fejleszthetők a dobozos, célszoftvereknél személyre szabottabb, rugalmasabb, de az egyedi fejlesztéseknél akár 50%-kal olcsóbb üzleti alkalmazások.

Piaci háttér

Szakértői előrejelzések szerint a business process management (BPM) alkalmazások piaca 2016-ig évente átlagosan 14 százalékkal növekszik1.Az átláthatóbb és hatékonyabb működés érdekében egyre több vállalatnál lenne igény üzleti alkalmazások iránt, azonban az egyedi fejlesztések kockázatai és magas költségei eddig sok céget visszatartottak az ilyen beruházásoktól. A másik opció a kötött funkcionalitású célszoftverek használata volt, amelyek viszontegyáltalán nem vagy csak nehezen alakíthatók, és nem is alkalmasak minden feladatra.

Az Oriana technológiája

Az Oriana megoldása egy teljesen új megközelítést képvisel, és jelentősen átalakítja az alkalmazásfejlesztési piacot. A technológia alapja az egyedi fejlesztésű Effector alapmotor, egy funkcióban gazdag és folyamatosan fejlődő platform. A motorra épülnek rá előre programozott modulok, az úgynevezett alapsémák. Ezekből állnak össze a kész üzleti alkalmazásminták, amelyek olyan tipikus üzleti problémákra kínálnak megoldást, mint például CRM, ügyfélszolgálat, termeléskövetés, projektmenedzsment vagy pályázatkezelés. Egy üzleti problémával szembesülő vállalat már kész alkalmazásmintákból válogathat, amelyet a szintén előre lefejlesztett alapsémákkal lehet teljes mértékben testre szabni az egyéni igényei szerint.

Egyedi szoftverfejlesztési módszertan

„Mire az ügyfélben felmerül az igény egy üzleti alkalmazás iránt, addigra a fejlesztés 60-70 százaléka már meg is történt, hiszen kész üzleti alkalmazásminták állnak a rendelkezésére. Egyedi, prototípus alapú fejlesztési módszertanunk segítségével rögtön az első konzultáció után láthatja a saját alkalmazásának próbaverzióját, így pontosan tudja, hogy mire mond igent. Ezzel a módszerrelaz egyedi fejlesztéssel megegyező funkcionalitású, 100%-ban személyre szabott szoftvert tudunk kínálni közel feleannyi idő alatt, és jóval alacsonyabb áron” – mondta Kovács Péter, az Oriana Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Oriana világa – egy tudásmegosztáson alapuló közösség

Mivel a technológia nyílt XML szabványon alapul, ezért a vállalatok szabadon módosíthatnak az alkalmazásukon, és akár saját maguk is fejleszthetnek további sémákat.Az Oriana egy új alkalmazásfejlesztési ökoszisztémát épít, amelyben az ügyfelek és a viszonteladó partnerek hozzáférhetnek az alapsémákhoz és alkalmazásmintákhoz, és felhasználhatják azokat saját fejlesztéseik során. Az ökoszisztéma koncepciójának köszönhetően az alapsémák és az üzleti alkalmazásminták gyűjteménye folyamatosan bővül, hiszen az ügyfelek és a partnerek saját fejlesztéseiket is elérhetővé tehetik a közösség számára. Az ügyfelek szabadon dönthetnek arról is, hogy melyik viszonteladó partnerrel szeretnének együttműködni.

Értékesítői hálózatbővítés a nemzetközi terjeszkedés érdekében

Az Oriana üzleti partnerek csatlakozását is várja, akik különböző módokon profitálhatnak az együttműködésből: értékesíthetik az Effector motort licenc vagy jutalék alapon, vagy az Effectort használva fejleszthetnek saját terméket akár itthon vagy külföldön is. Az Oriana partneri hálózatának kiépítése már folyamatban van Csehországban, Németországban és Lengyelországban, idén a vállalat pedig még több országbanlép majd be az alkalmazásfejlesztési piacra.

Az Oriana

Az Oriana Kft. 2002-ben alakult, 100 százalék magyar tulajdonban lévő vállalat. Alapítói több mint 15 éves vezetői tapasztalattal rendelkeznek és a piacon egyedülálló szakértelemmel bírnak az üzleti informatika (ERP, CRM, MIS, WFA) területén. Az átláthatóbb, hatékonyabb üzleti folyamatok érdekében kerestek megoldást sajátos üzleti problémákra és igényekre. Olyan alkalmazásra vágytak, amely a dobozos szoftvereknél rugalmasabb, az egyedi fejlesztéseknél pedig sokkal gyorsabb, olcsóbb és kevésbé kockázatos. Az eredmény pedig nem csupán egy termék, hanem egy üzleti alkalmazásfejlesztő ökoszisztéma, az Oriana világa lett.

További információ: www.oriana.hu****


Az Üzletfejlesztési Díjjal kapcsolatos anyagok

Üzleti innovációs Audit tájékoztató

Az Üzletfejlesztési Díj pályázati kiírása

Az Üzletfejlesztési Díj vezetői összefoglalója


A legfrissebbek az Üzletfejlesztési és Üzleti innováció Portálon, a kkv-k innovációs oldalán

Spaller Endre: Jól sikerült a Startup Tavasz 2014

Milliárdokat költhet felvásárlásokra a Google

Az üzleti innováció meghatározza a cég eredményességét

20 év az innováció jegyében - 20 éves a LeasePlan Hungária Zrt.

Csúcstechnológiák találkozója az Erzsébet téren


Ez is érdekelheti az Üzletfejlesztési és Üzleti innováció Portálon – minden, ami kkv innováció

A Nemzetközi Üzletfejlesztési Díj szakmai támogatója a Nemzeti Innovációs Hivatal

Első alkalommal került átadásra a Nemzetközi Üzletfejlesztési Díj

Az Üzletfejlesztési Díj 2013 nyertesei - A magyar innováció gyöngyszemei

Díj a leginnovatívabbnak – Újra lehet pályázni az Üzletfejlesztési Díjra

Innovációs Audit és Innovatív Vállalkozás minősítés az Üzletfejlesztési Díj keretén belül

Díj a leginnovatívabbnak – idén másodszor hirdették meg az Üzletfejlesztési Díjat

Üzletfejlesztési Díj: Adja meg vállalkozásának a figyelmet, amelyet megérdemel!

Magyar Innovációs Index (INNDEX) - Magyarország leginnovatívabb cégei: Hell Energy


****
Publikáló: Üzletfejlesztés és Vállalkozásfejlesztés Portál –
a kkv innováció támogatója, dátum: 2014. 05. 29., Forrás: Oriana   
Cikk értékelése
Eredmény

Értékelések száma 0
Értékelés: