Főoldal  |    Letöltések
RSS
hirdetes


Innováció, üzletfejlesztés, újdonság az autóiparban – A jövő digitális műhelyét nyitja meg a ©koda
2016-11-01, 10.30:00

NyomtatásNyomtatás | PDF PDF

Új, prágai Digital Lab ötletműhelyével a Skoda tovább kívánja növelni innovációs erejét és digitális fejlesztési kompetenciáját. Az innovatív központban kreatív csapatok új üzleti modelleket kutatnak és fejlesztenek, amelyek célja a digitális technológiák még intenzívebb alkalmazása a Skoda eddigi alaptevékenysége során, valamint innovatív connectivity- és mobilitási szolgáltatások kifejlesztése.A jövő digitális műhelyét nyitja meg a Škoda

Új, prágai Digital Lab ötletműhelyével a Skoda tovább kívánja növelni innovációs erejét és digitális fejlesztési kompetenciáját. Az innovatív központban kreatív csapatok új üzleti modelleket kutatnak és fejlesztenek, amelyek célja a digitális technológiák még intenzívebb alkalmazása a Skoda eddigi alaptevékenysége során, valamint innovatív connectivity- és mobilitási szolgáltatások kifejlesztése. Az egyéni mobilitás e korszerű szolgáltatásaival a Skoda új üzleti területeket kíván feltárni.

Innovatív connectivity- és mobilitási szolgáltatásai a jövőben jelentős mértékben hozzájárulnak a vállalat forgalmához. Ennek feltételeit teremti meg a ŠKODA Digital Lab, ahol gyorsan születhetnek, tesztelhetők és tehetők piacképessé az ügyfélorientált ötletek és megoldások.

A Skoda Digital Lab emellett új munkamódszereket és a külső partnerekkel folytatott együttműködések új formáit is fejleszti, egyebek mellett különös tekintettel a gyorsaságra, az alkalmazkodóképességre és a rugalmasságra. A Digital Lab tapasztalatai ezt követően a Skoda vállalati kultúrájában is megjelennek. Az autóipar alapvető átalakulásának megfelelően a vállalat immár egy korszerűbb ipari kultúra irányába kíván nyitni.

Alapvető fontosságú a Volkswagen Csoport jövő-műhelyeivel fenntartott információcsere, ezáltal a Skoda Digital Lab szorosan együttműködhet a Volkswagen Csoport, illetve egyes márkái digitalizációért felelős szakembereivel. A tapasztalatcsere és az eredmények megosztása így a teljes vállalatcsoport előnyére szolgálhat.

A Skoda Digital Lab keretében a legkülönfélébb szakterületek kreatív elméi – egyfajta szellemi központként, illetve „inkubátorként” – anyamárkájuktól függetlenül dolgozhatnak olyan ötleteken és megoldásokon, amelyeket a cseh autógyártó azután a gyakorlatban is alkalmazhat.

Jelenleg a Skoda Digital Lab kísérleti fázisa zajlik, amely során a cseh autógyártó számos fejlesztővállalattal áll stratégiai partneri kapcsolatban, amelyek keretében a Skoda és a partnerek szakemberei közösen fejlesztenek új technológiákat és megoldásokat. A Digital Lab a tervek szerint 2017-ben már a Skoda üzletileg önálló egységeként kezdheti meg munkáját.*****

A legfrissebbek az Üzletfejlesztési és Üzleti innováció Portálon, a kkv-k innovációs portálján

Papírmentes lesz az ügyintézés 2018-tól

Startup cégeket támogat a Telenor

Állami tőkealap-kezelő indul 50 milliárddal

Nemzetközi REFA Controller-képző tanfolyam

A startupépítés trendje a világban


Ezeket ajánljuk az Üzletfejlesztési és Üzleti innováció Portálon – minden, ami kkv innováció

Létezik-e női innováció – és ha igen, miért nem?

Innovatív Ericsson - Élőben feliratozza a műsorokat a fejlesztése

Innovatívabb ország lett hazánk

Cerbona – innovatív termékfejlesztés


****
Publikáló: Üzletfejlesztés és Vállalkozásfejlesztés Portál –
a kkv innováció támogatója, dátum: 2016. 11.01., Forrás: Autószektor   
Cikk értékelése
Eredmény

Értékelések száma 0
Értékelés: